top of page

TOFU POGAČICE

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 3, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 5, 2024

Potrebni sastojci:

  • 180g dimljenog tofua

  • 100ml biljnog melka

  • 80ml vode

  • 1 kašika nutritivnog kvasca

  • 1 kašičica belog luka u prahu

  • 1 kašičica soli

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • 1/4 kašičice sode bikarbone

  • 200g belog hlebnog brašna

  • 40g integralnog pšeničnog brašna

  • crni i beli susam za posipanje

  • krupna so za posipanje

  • 1 kašičica belog luka u prahu



ree

Način pripreme:

  1. Tofu staviti u blender i ustiniti ga.

  2. U šolju sipati vodu, mleko i začine i dodati u tofu, sve izblendirati da bude kremasto.

  3. U činiju sipati brašno i dodati tofu smesu. Umesti testo koje treba da je mekano ali da se ne lepi. Staviti ga na radnu površinu i razvući prstima - ne previše tanko, na oko 1cm debljine. premazati maslinovim uljem pa preklopiti testo na pola.

  4. Ponoviti, razvuči testo na 1cm pa premazati maslinovim uljem, prekolopiti.

  5. Uraditi još najmanje dva puta preklapanje (ukupno 4). Možete po želji preklopiti jos 2 puta; ako testo jako omekša u toku ovog procesa, stavite ga u frižider na pola sata.

  6. Kad se završi proces preklapanja, oblikovati testo u krug blagim tapkanjem testa, ako je potrebno uzmite malo brašna i poprskajte testo. Testo treba da ostane oko 3 cm debljine, ne tanjite ga previše.




  1. Isecite testo na trougliće, 8 komada.

  2. Premažite belim lukom u prahu koji ste rastvorili u 1-2 kašike vode.

  3. Pospite semenkama po izboru (crni i beli susam) i krupnom solju.

  4. Premestite u pleh, razmaknite jednu pogačicu od druge i pecite na 200C oko 45-50minuta.




Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page