top of page

LEPLJIVI TOFU

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 12, 2024
  • 1 min read

Updated: Nov 17, 2024

Ovaj tofu biće vam savršen kao toping za bilo koje kinesko jelo, uz ramen ili miso. Probajte ga, odličan odnos začina daje mu umami ukus!





Potrebni sastojci


  • 1 blok tofua (oko 200g)

  • 2 kašike gustina


Potrebni sastojci za sos

  • 4 kašike soja sosa

  • 1-2 cm iseckanog đumbira ili 1 kašičica začina đumbir

  • 2 čena seckanog belog luka

  • 1 kašika javorovog sirupa

  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

  • 1 kašika gustina

  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike




  1. Blok tofua staviti na parče ubrusa, preko njega staviti još jedan a zatim ga pritisnuti nečim teškim da bui se ocedio (najbolje avan, tiganj od livenog gbožđa i sl.).

  2. Nakon što se ocedi, iseći ga na kocke veličine zalogaja.

  3. Preko tofua u činiji u kojoj stoji staviti 2 kašike gustina i dobro ga promešati tako da se sve kockice oblepe gustinom.

  4. Staviti tofu u tiganj sa maslinovim / susamovim uljem i pržiti ga dok blago ne porumeni.

  5. U činijici pomešati sve sastojke za sos i kad je tofu pržen, preliti ga preko tofua. Sve promešati. Čim se sos zgusne, skinuti tofu sa ringle.


Služiti uz stir-fries, nudli, uz pirinač uz dodatak barenog povrća, u ramen čorbama... posuti ga susamom i zelenim perjem mladog luka. Odlično ide i uz kikiriki.


ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page