top of page

LEPLJIVI TOFU

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 12, 2024
  • 1 min read

Updated: Nov 17, 2024

Ovaj tofu biće vam savršen kao toping za bilo koje kinesko jelo, uz ramen ili miso. Probajte ga, odličan odnos začina daje mu umami ukus!




ree

Potrebni sastojci


  • 1 blok tofua (oko 200g)

  • 2 kašike gustina


Potrebni sastojci za sos

  • 4 kašike soja sosa

  • 1-2 cm iseckanog đumbira ili 1 kašičica začina đumbir

  • 2 čena seckanog belog luka

  • 1 kašika javorovog sirupa

  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

  • 1 kašika gustina

  • 1/2 kašičice ljute tucane paprike



ree

  1. Blok tofua staviti na parče ubrusa, preko njega staviti još jedan a zatim ga pritisnuti nečim teškim da bui se ocedio (najbolje avan, tiganj od livenog gbožđa i sl.).

  2. Nakon što se ocedi, iseći ga na kocke veličine zalogaja.

  3. Preko tofua u činiji u kojoj stoji staviti 2 kašike gustina i dobro ga promešati tako da se sve kockice oblepe gustinom.

  4. Staviti tofu u tiganj sa maslinovim / susamovim uljem i pržiti ga dok blago ne porumeni.

  5. U činijici pomešati sve sastojke za sos i kad je tofu pržen, preliti ga preko tofua. Sve promešati. Čim se sos zgusne, skinuti tofu sa ringle.


Služiti uz stir-fries, nudli, uz pirinač uz dodatak barenog povrća, u ramen čorbama... posuti ga susamom i zelenim perjem mladog luka. Odlično ide i uz kikiriki.


ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page