KINESKA LJUTO-KISELA SUPA SA TOFUOM
- Only plants by Danijela
- Oct 25, 2024
- 2 min read
Updated: Nov 7, 2024
Mi smo uvek raspoloženi za kinesku hranu u kući, deca se vrlo raduju ustaljenim kineskim jelima ali uvek žele i da probaju nešto novo. Nisu originali ali kada jednog dana odu u Kinu, doći će i to na red. Kineska ljuto-kisela supa je brz obrok, sve je gotovo ze 20 minuta, razgali grlo ali prija :)

• 6 sušenih šiitake vrganja
• 6 sušenih sušenih shiitake gljiva
• 4 šolje povrtnog bujona
• 1 bambus izdanaka
• 1 blok čvrstog tofua, oceđen i narezan na trake
• 4 kašike kineskog crnog sirćeta
• 1 kašika čili sosa
• 3 kašike soja sosa
• 2 kašičice smeđeg šećera
• 2 kašike kukuruznog skroba pomešanog u 2 kašike vode
• 1 kašičica mlevenog belog bibera
• 2 kašičice susamovog ulja
• 2 kašičice čili ulja
• 4 zelena luka, narezana
Priprema:
1. Sipajte 1 šolju kipuće vode preko shiitake I vrganj pečurki i potopite dok ne omekšaju, oko 15 minuta, zatim ih isecite i nemojte baciti vodu.
2. Povrtni bujon, vodu od pečuraka, pečurke, bambusove izdanke, tofu, sirće, čili sos, soja sos i šećer – sve stavite da proključa u velikoj posudi na srednje jakoj vatri, smanjite toplotu i kuvajte 5 minuta.
3. Pomešajte kukuruznog skroba i vodu, dodajte u supu i kuvajte dok se supa malo ne zgusne, oko 2 minuta.
6. Pomešajte beli biber, susamovo ulje, čili ulje i zeleni luk, uklonite sa vatre i uživajte!
Ukoliko ne možete da nađete suve pečurke zamenite ih svežim po izboru.
Sve potrebne sastojke možete kupiti u Kineskoj prodavnici u Bloku 44 u Beogradu, ili se naručuju preko sajta.
Bambus izdanke možete kupiti u Lidlu kada je nedelja Azije.

ONLYPLANTS!
Comments