top of page

KINESKA LJUTO-KISELA SUPA SA TOFUOM

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 25, 2024
  • 2 min read

Updated: Nov 7, 2024

 Mi smo uvek raspoloženi za kinesku hranu u kući, deca se vrlo raduju ustaljenim kineskim jelima ali uvek žele i da probaju nešto novo. Nisu originali ali kada jednog dana odu u Kinu, doći će i to na red. Kineska ljuto-kisela supa je brz obrok, sve je gotovo ze 20 minuta, razgali grlo ali prija :)




• 6 sušenih šiitake vrganja

• 6 sušenih sušenih shiitake gljiva

• 4 šolje povrtnog bujona

• 1  bambus izdanaka

• 1 blok čvrstog tofua, oceđen i narezan na trake

• 4 kašike kineskog crnog sirćeta

• 1 kašika čili sosa

• 3 kašike soja sosa

• 2 kašičice smeđeg šećera

• 2 kašike kukuruznog skroba pomešanog u 2 kašike vode

•  1 kašičica mlevenog belog bibera

• 2 kašičice susamovog ulja

• 2 kašičice čili ulja

• 4 zelena luka, narezana

 

 

Priprema:

1. Sipajte 1 šolju kipuće vode preko shiitake I vrganj pečurki i potopite dok ne omekšaju, oko 15 minuta, zatim ih isecite i nemojte baciti vodu.

2. Povrtni bujon, vodu od pečuraka, pečurke, bambusove izdanke, tofu, sirće, čili sos, soja sos i šećer – sve stavite da proključa u velikoj posudi na srednje jakoj vatri, smanjite toplotu i kuvajte 5 minuta.

3. Pomešajte kukuruznog skroba i vodu, dodajte u supu i kuvajte dok se supa malo ne zgusne, oko 2 minuta.

6. Pomešajte beli biber, susamovo ulje, čili ulje i zeleni luk, uklonite sa vatre i uživajte!


  • Ukoliko ne možete da nađete suve pečurke zamenite ih svežim po izboru.

  • Sve potrebne sastojke možete kupiti u Kineskoj prodavnici u Bloku 44 u Beogradu, ili se naručuju preko sajta.

  • Bambus izdanke možete kupiti u Lidlu kada je nedelja Azije.



ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page