top of page

DINSTANI CRVENI KUPUS

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 3, 2024
  • 2 min read

Updated: Dec 12, 2024

Jednostavan recept za dinstani crveni kupus, koji miriše na Božić! Ovaj ukusni prilog je savršena kombinacija slatkoće i kiselosti, koja se savršeno uklapa sa raznim jelima, posebno onim tradicionalnim prazničnim specijalitetima. Zato se u receptima i nalazi pod odeljkom Praznični recepti :). Njegova bogata aroma i živopisna boja donose toplinu i radost svakom obroku, čineći ga pravim prazničnim delikatesom. Ovo je nešto kao da pripremate medenjake, ali u slanoj verziji..


Malo o crvenom kupusu


Crveni kupus je bogat izvor vitamina C, vitamina K, i raznih antioksidanata, što ga čini ne samo ukusnim, već i izuzetno zdravim izborom. Osim toga, njegova karakteristična boja dolazi od antocijanina, prirodnog pigmenta koji ima brojne zdravstvene prednosti. Kada se dinsta, crveni kupus postaje mekan, dok zadržava svoju sočnost, a uz dodatak začina kao što su cimet, karanfilić ili čak malo jabukovog sirćeta, dobija se složen i bogat ukus koji će obradovati vaša čula. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a istovremeno pruža duboku i zadovoljavajuću kulinarsku avanturu koja će vas podsetiti na tople porodične trenutke i prazničnu atmosferu.


DINSTANI CRVENI KUPUS
DINSTANI CRVENI KUPUS

Potrebni sastojci:
  • 6 šolja iseckanog crvenog kupusa

  • 1 jabuka

  • 1 manji crni luk

  • 1 češanj belog luka

  • ¼ šolje jabukovog sirćeta

  • 2 kašike svežeg soka narandže

  • 3 kašike šećera

  • ⅓ šolje vode

  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića

  • 1/4 kašičice cimeta

  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića

  • So i biber po ukusu

  • po želji: semenke nara


Način pripreme:

1. Crveni kupus izrendati ili iseckati, jabuku iseckati na tanke kriške kao I crni luk. Beli luk iseći na što manje komadiće.

2. Sve staviti u tiganj, dovesti do ključanja, zatim smanjiti jačinu ringle, poklopiti I ostaviti da se dinsta.

3. Kuvati oko 20-30 minuta dok kupus ne omekša – zavisi od debljibe na koju ste ga isekli. Dodajte još malo vode po potrebi.

4. proveriti da li je dosta začinjeno, posuti semenkama nara pa poslužiti toplo.

WOW!




 

 Dodajte ovo sjajno jelo na vaše trpeze, bičete očarani ukusom i mirisom koje nosi sa sobom!


ONLYPLANTS!


1 Comment


mirjana.milosev
Dec 13, 2024

Obožavam!

Like

POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page