top of page

‌VEGAN PASTIRSKA PITA‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 28, 2024
  • 1 min read

Pastirska pita ili Shepards Pie je veoma popularno jelo, poreklom iz Velike Britanije, može da zauzme centralno mesto na vašoj uskrsnjoj trpezi ali i u svim svečanim prilikama. Vegan verzija je veoma zasitna jer sadrži sočiva puno biljnih proteina a pre svega – veoma je ukusna!


POTREBNE NAMIRNICE:

–  1 veća glavica crnog luka, prodinstati pa dodati

–  200g graška

– 50g seckane šargarepe

–  50g zelenog sočiva– 50g crvenog sočiva

– 1 lovorov listDinstati oko 15ak minuta pa dodati

–  2 kašike paradajz koncentrata

– Soli i bibera po ukusu.


ree

Prebaciti u činiju u kojoj će se peći, to je donji sloj pite.

Spremiti sos:

–  1 kašiku brašna propržiti sa

–  20 ml maslinovog ulja pa dodati

–  2dc povrtnog bujona i mešati dok ne provri.


Preliti preko prvog sloja pite.


Za gornji sloj obariti:

– Pola kg krompira, kad je skuvan ispasirati ga pa dodati

– Jedan češanj pasiranog belog luka

–  20ml maslinovog ulja

– 20 ml ovsenog mleka ili drugog mleka biljnog porekla

– Soli i bibera po ukusu


Pire staviti preko sosa i pitu peći u rerni 30 minuta na 200C.


ONLYPLANTS!



Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page