TALJATELE SA VEGAN "KOZIJIM" SIROM
- Only plants by Danijela
- Oct 5, 2024
- 1 min read
Updated: Oct 28, 2024
Ljudi, odmah u kuhinju!

150g taljatela | ili paste po izboru |
2 čena belog luka | sitno iseckana |
1cm svežeg đumbira | zameniti ga kašičicom začina |
2 dcl ovsene pavlake za kuvanje | ili neka druga biljna pavlaka za kuvanje |
pirea od bundeve | pola šolje |
100 g vegan fete | Viofast |
So, biber | po ukusu |
kajenski biber | po ukusu |
Nekoliko grancica sveže žalfije |
POSTUPAK:
U proključaloj i posoljenoj vodi obariti taljatele. Dok se kuvaju, spremiti sos. 🌱Sitno iseckati beli luk i đumbir i propržiti na maslinovom ulju. Kad puste mirise, dodati pire od bundeve, a odmah zatim naliti i ovsenom pavlakom za kuvanje. Možete koristiti I sojinu, koju nađete. Ja je kupujem u @dm_srbija , uvek je ima. Ukoliko je ne nađete, u 2dc biljnog mleka po izboru, rastvorite kašiku gustina i time nalijte sos. 🌱Ubaciti oko 50g rendanog (izmrvljenog) Violife feta sira. Zašto sam u receptu rekla – koziji sir? Zato što meni taj sir baš ima šmek na koziji sir 😊. Sir će se rastopiti u sosu. 🌱Razdredite ga sa još 1 dcl vode, posolite, pobiberite, dodajte I kajenskog bibera po ukusu. Sos je gotov. 🌱Taljatele obarene al dente, prebacite u sos. Nek odstoje minut – dva, taman dok na zagrejano maslinovo ulje propržite seckanu svežu žalfiju. Kad postane hrskava, gotova je I prelijte je zajedno sa uljem preko testenine. 🌱Narendajte/izmrvite ostatak sira preko testenine. I to je to! 🌱Javite utiske, ovo je P E R F E C T! 🌱🐐Nijedna koza nije bila povređena u toku pravljenja ovog sjajnog I brzog jela🐐Stay good
Comentarios