top of page

TALJATELE SA VEGAN "KOZIJIM" SIROM‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Oct 28, 2024

Ljudi, odmah u kuhinju!




150g taljatela

ili paste po izboru

2 čena belog luka

sitno iseckana

1cm svežeg đumbira

zameniti ga kašičicom začina

2 dcl ovsene pavlake za kuvanje

ili neka druga biljna pavlaka za kuvanje

pirea od bundeve

pola šolje

100 g vegan fete

Viofast

So, biber

po ukusu

kajenski biber

po ukusu

Nekoliko grancica sveže žalfije



POSTUPAK:

U proključaloj i posoljenoj vodi obariti taljatele. Dok se kuvaju, spremiti sos. 🌱Sitno iseckati beli luk i đumbir i propržiti na maslinovom ulju. Kad puste mirise, dodati pire od bundeve, a odmah zatim naliti i ovsenom pavlakom za kuvanje. Možete koristiti I sojinu, koju nađete. Ja je kupujem u @dm_srbija , uvek je ima. Ukoliko je ne nađete, u 2dc biljnog mleka po izboru, rastvorite kašiku gustina i time nalijte sos. 🌱Ubaciti oko 50g rendanog (izmrvljenog) Violife feta sira. Zašto sam u receptu rekla – koziji sir? Zato što meni taj sir baš ima šmek na koziji sir 😊. Sir će se rastopiti u sosu. 🌱Razdredite ga sa još 1 dcl vode, posolite, pobiberite, dodajte I kajenskog bibera po ukusu. Sos je gotov. 🌱Taljatele obarene al dente, prebacite u sos. Nek odstoje minut – dva, taman dok na zagrejano maslinovo ulje propržite seckanu svežu žalfiju. Kad postane hrskava, gotova je I prelijte je zajedno sa uljem preko testenine. 🌱Narendajte/izmrvite ostatak sira preko testenine. I to je to! 🌱Javite utiske, ovo je P E R F E C T! 🌱🐐Nijedna koza nije bila povređena u toku pravljenja ovog sjajnog I brzog jela🐐Stay good


Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page