top of page

PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Apr 23
  • 2 min read

Ovi kolačići su ukusan desert koji spaja sočne jagode, lagani biskvit i kremasti fil. Ova vegan verzija kolačića sa jagodama pruža savršenu ravnotežu između slatkoće jagoda i mekoće biskvita, idealni su za svaku priliku, bilo da se radi o rođendanskoj proslavi, pikniku ili jednostavnoj slatkoj užini kod kuće.


PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA
PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA



POTREBNI SASTOJCI

  • 1 1/4 šolje bademovog/sojinog mleka

  • 1 kašika jabukovog sirćeta

  • 1 šolja brašna od polbe

  • 2 šolje belog pšeničnog brašna

  • 1/3 šolje šećera od trske

  • 2 kašičice praška za pecivo

  • 3/4 kašičice soli

  • 1/2 šolje kokosove masti / vegan putera / margarin

  • 200g svežih jagoda

  • 200ml vegan slatke pavlake za mućenje



PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA
PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA


NAČIN PRIPREME

  1. Zagrejte rernu na 220C.

  2. U bademovo mleko dodajte kašiku jabukovog sirćeta, malo promešajte i ostavite sa strane da se zgruša (ovo je vege mlaćenica).

  3. Pomešajte brašna, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Dodajte kokosovu mast isečenu na kockice. Za ovo možete koristiti procesor hrane ili rukama usitnite kokosovu mast dok se ne napravi fino i mrvičasto testo.

  4. Zatim dodajte malo po malo veganske mlaćenice u posudu i zamesite testo, biće lepljivo.

  5. Pobrašnite radnu površinu, I razvucite testo na oko 2cm debljine ako ćete seći kolačiće na pola ili duplo tanje ako želite da koristite 2 za jedan kolač. Vadite krugove modlicom ili čašom. Trebalo bi da imate oko 10 debljih keksića.

  6. Stavite na pleh i pecite oko 13-15 minuta, dok ne porumene.

  7. Ostavite da se ohlade 10 minuta pre sastavljanja.

  8. Očistite I iseckajte jagode dok se kolačići hlade. Umutite saltku pavlaku.

  9. Kolačić premažite slatkom pavlakom/presecite ga na pola, poređajte jagode preko njega i prekopite drugim delom kolačića.




PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA
PRHKI KOLAČIĆI SA JAGODAMA

Za zamenu brašna od polbe, možete koristiti integralno pšenično ili meko speltino brašno.

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page