VEGE RASPUCANCI
- Only plants by Danijela
- Mar 3
- 2 min read
Ovi kolačići prave se brzo od sastojaka koje verovatno imate u špajzu ili u kuhinji. Em što su brzi - potrebno vam je 0 minuta da ih napravite od početka do kraja pečenja, em se brzo pojedu. Zato mi pravimo duplu meru - od kakao praha i kokos varinatu pa nam traju malo duže.
Ovi kolačići su divna poslastica koja kombinuje bogatu, fudži teksturu tradicionalnih kolačića sa prepoznatljivom, ispucalom površinom koja im daje ime. Ovi kolačići nisu samo vizuelno privlačni, već su i vege.
Pečenje kolačića zahteva pažnju na vreme pečenja i temperaturu rerne. Vruća rerna osigurava da se kolačići brzo podignu, stvarajući pukotine na površini dok se peku. Rezultat je mekana, žvakaća unutrašnjost sa blago oštrom spoljašnjošću, čineći svaki zalogaj neverovatno zadovoljavajućim.
Uz kolačiće možete deci, a i sebi, ponuditi šolju biljnog mleka. Bogatim ukusom i lepom teksturom, ovi kolačići postaće omiljeni u vašem domaćinstvu.

Potrebni sastojci
1 1/4 šolje brašna za kolače tip 400
1 kašičica praška za pecivo
1 puna kašika mlevenog lana
1/2 šolje sirovog kakao praha
1 šolja nerafinisanog šećera od trske
1/4 kašičice soli
1/3 šolje otopljenog kokosovog ulja
1/3 šolje biljnog mleka po izboru
1 kašičica ekstrakta vanile
1 šolja šećera u prahu

Način pripreme:
uključiti rerenu na 180C.
Pomešati suve sastojke - brašno, pp, lan, kakao, pećer i so i promešati ih.
Zatim dodati mokre sastojke - mleko, ulje i vanilu.
Zamesiti testo. Oblikovati kuglice.
U tanjir sipati šećer u prahu i kuglice u potpunosti uvaljati u šećer u prahu, da skroz budu obložene.
Poređati ih na pleh obložen pek papirom, i peći 12 minuta.
Kolačići će biti jako mekani pa ih ne pomerajte dok se kroz ne ohlade i očvrsnu.
Za belu varijantu od kokosa
- Izbaciti sirovi kakao prah
- dodati 1 šolju kokosa
- kolačiće uvaljajte u kokos
Commentaires