top of page

NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 5, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 12, 2024

Back to basics...





Da li jos ima onih koji peku pomfrit u gomili ulja? Probajte samo jednom ovaj krompir I više se nećete osvrnuti za pomfritom... Tj bar ja neću 😂 Na kraju krajeva, svaki izbor je ličan izbor. Ovo je mnogo zdravija varijanta al to svakako ne moram da vam naglašavam 😀🤷


🌱


Krompir iseci na kriške ili ploške, i osušiti ga (ja ga umotam u čistu kuhinjsku krpu).

Staviti ga u činiju i začiniti. Začini: obavezan deo je so, biber, aleva paprika i beli luk u prahu. Današnji dodatak je bio: svež ruzmarin, timijan i korijander u prahu (a vi po izboru).


Sve preliti sa malo maslinovog ulja, promešati (najbolje rukama isprevrtati krompir kako bi se začini fino rasporedili) I premestiti u pleh sa pek papirom.


Peći na 220C od 50-60min (zavisi od debljine krompira).


Još jedan detalj: lepsi su ako u tepsiji imate samo jedan sloj ili mala preklapanja krompirica!



Kod nas se uvek trazi jos... 🤦i ne traži se pomfrit


ONLYPLANTS!

Commentaires


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page