NAJUKUSNIJI KROMPIR IZ RERNE
- Only plants by Danijela
- Nov 5, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 12, 2024
Back to basics...

Da li jos ima onih koji peku pomfrit u gomili ulja? Probajte samo jednom ovaj krompir I više se nećete osvrnuti za pomfritom... Tj bar ja neću 😂 Na kraju krajeva, svaki izbor je ličan izbor. Ovo je mnogo zdravija varijanta al to svakako ne moram da vam naglašavam 😀🤷
🌱
Krompir iseci na kriške ili ploške, i osušiti ga (ja ga umotam u čistu kuhinjsku krpu).
Staviti ga u činiju i začiniti. Začini: obavezan deo je so, biber, aleva paprika i beli luk u prahu. Današnji dodatak je bio: svež ruzmarin, timijan i korijander u prahu (a vi po izboru).
Sve preliti sa malo maslinovog ulja, promešati (najbolje rukama isprevrtati krompir kako bi se začini fino rasporedili) I premestiti u pleh sa pek papirom.
Peći na 220C od 50-60min (zavisi od debljine krompira).
Još jedan detalj: lepsi su ako u tepsiji imate samo jedan sloj ili mala preklapanja krompirica!
Kod nas se uvek trazi jos... 🤦i ne traži se pomfrit
ONLYPLANTS!
Commentaires