top of page

KREMASTA ČORBA OD JEČMA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 18, 2024
  • 1 min read

Kada dodate ječam jelima, povećavate nutritivnu vrednost. Ječam je pun vlakana, antioksidanasa, vitamina (najviše B3 i B1) a i minerala kao sto su selen, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor i bakar. Dodajte ga u jelovnik! Ovoj čorbici daje pre svega teksturu ali I ukus!



KREMASTA ČORBA OD JEČMA


Potrebni sastojci

·         50g indijskog oraha

·         Sok pola limuna

·         2 kašike nutritivnog kvasca

·         1 kašičica belog luka u prahu

·         80-100g ječma

·         1 srednji luk

·         1 veća šargarepa

·         1 manja tikvica

·         2 srednja krompira

·         Pola šolje kukuruza šećerca

·         Sveže začinsko bilje

 

Način pripreme

1.      Potopite 50g indijskog oraha u vrelu vodu.

2.      Kuvajte zrno ječma, trebaće mu sigurno oko sat vremena da se skuva.Dinstajte na maslinovom ulju povrće - luk, šargarepu, tikvicu, a obavezno, zbog gustine čorbice, I krompir. Nalijte vodom i ostavite da se krčka oko pola sata – dok krompir neomeška, a zatim izblendirajte.

3.      Dodajte kukuruz šećerac i skuvani ječam, pa kuvajte još 5 minuta.izblendirajte indijski orah ocedjen od vode u kojoj je stajao sa limunovim sokom, biberom, solju, belim lukom u prahu, pola šolje vode i sa nutritivnim kvascem.

4.      Dodajte na kraju krem od indijskog oraha u čorbu, i spreman je za posluženje. Takođe ga možete poslužiti i sa strana ukoliko neko ne želi da jede čorbu sa njim.

5.      po želji, možete dodati neko sveže začinsko bilje, kod mene sveža grančica matičnjaka za dodatni limunov šmek


תגובות


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page