ČORBA OD KROMPIRA I BROKOLIJA
- Only plants by Danijela
- Nov 8, 2024
- 2 min read
Updated: Nov 17, 2024
Šta je bolje od tople čorbice u prohladnim danima? Ova kremasta čorbica od krompira i brokolija,uz parče dobrog hleba od kiseljaka, ugrejaće vam dušu.

Kako napraviti kremastu čorbu od krompira?
Potrebni sastojci
3 srednja krompira
1 srednji crni luk
10 cm praziluka
2 čena belog luka
1 kašičica bio vegete
1 lovorov list
So i biber po ukusu
1-2 kašike maslinovog ulja
800 ml vode ili povrtnog bujona
100 ml pavlake za kuvanje
150-200 g brokolija, odvojenog na manje cvetove

Način pripreme:
Oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Crni luk, praziluk i beli luk sitno iseckajte. Brokoli odvojite na manje cvetove.
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk, praziluk i beli luk i pržite dok ne postanu mekani i prozirni, oko 2-3 minuta.
Dodajte kockice krompira u lonac, zajedno sa bio vegetom, lovorovim listom, solju i biberom. Sve dobro promešajte.
Sipajte vodu ili povrtni bujon u lonac, tako da potpuno prekrije povrće. Pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu i pustite da krčka oko 20-25 minuta, ili dok krompir ne omekša.
Izvadite lovorov list. Pomoću štapnog miksera, blendirajte čorbu dok ne postane potpuno glatka i kremasta. Ako nemate štapni mikser, možete prebaciti čorbu u blender, ali budite pažljivi zbog vreline.
Vratite blendiranu čorbu u lonac i dodajte cvetove brokolija. Pustite da se krčka još 5-10 minuta, ili dok brokoli ne omekša ali ostane malo hrskav.
Ako želite dodatnu kremastu teksturu, dodajte biljnu pavlaku za kuvanje i lagano promešajte dok se sve lepo sjedini. Pustite da se čorba kratko prokuva još nekoliko minuta.
Poslužite toplu čorbu uz dodatak svežih začina, poput peršuna ili vlasca, i parče hleba sa strane.
Uživajte u vašoj ukusnoj i kremastoj čorbi od krompira sa brokolijem!
ONLYPLANTS!
Comments