ČORBA SA KREMOM OD INDIJSKOG ORAHA
- Only plants by Danijela
- Nov 2, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 17, 2024
Na našoj trpezi, čorbice su neizostavni deo. Mama, kao svaka mama, deci pokušava da podmetne što više povrća a ona kroz čorbe pojedu svašta ni ne znajući 💃... Tu je magični blender pa on sve to pretvori u guste potaže sa neidentifikovanim povrćem, odličnog ukusa i svi sretni (pogotovo mama).

Potrebni sastojci:
3 kašike maslinovog ulja
1 praziluk
2 manja krompira
grančica svežeg ruzmarina / kašičica suvog začina ruzmarina
1 iseckana šargarepa,
5-6 cvetova brokolija
5-6 cvetova karfiola
oko 100g kuvanih leblebija
50g indijskog oraščića
so, biber po ukusu
sok limuna
Način pripreme:
Indijski oraščić potopiti u vrelu vodu.
Praziluk i krompir iseckati i propržiti sa ruzmarinom na malo maslinovog ulja.
Nalijte vodom i dodati iseckanu šargarepu i kuvati dok krompir ne omekša.
Dodati brokoli i karfiol i skuvane leblevije i kuvati dok karfiol i brokoli ne omekšaju - najviše 7-8 minuta.
Indijski oraščić procediti pa sa svežom vodom (toliko da ogrezne u vodi) izblendirati do kremaste strukture.
Dodati u čorbu, promešati, regusliati so i biber po ukusu i iscediti po ukusu limunov sok.
Kako spremiti oraščiće:
- ako je hitno, prokuvajte ih 5 minuta
- ako se setite dan ranije, potopite ih preko noći
- ako imate bar pola sata pre kraja čorbe, prelite ih ključalom vodom.
Na ovaj način, oraščići će omekšati i biti kremastije strukture posle blendiranja. Kad ih dodate u čorbu, kuvajte je još 5 minuta.
Ovu kremu možete koristiti za zgušnjavanje kako čorbi, tako i drugih jela, za prelive..a tek za slatkooo!!!
Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)
ONLYPLANTS!
Comentarios