top of page

ČORBA SA KREMOM OD INDIJSKOG ORAHA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 2, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 17, 2024

Na našoj trpezi, čorbice su neizostavni deo. Mama, kao svaka mama, deci pokušava da podmetne što više povrća a ona kroz čorbe pojedu svašta ni ne znajući 💃... Tu je magični blender pa on sve to pretvori u guste potaže sa neidentifikovanim povrćem, odličnog ukusa i svi sretni (pogotovo mama).




ree


Potrebni sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja

  • 1 praziluk

  • 2 manja krompira

  • grančica svežeg ruzmarina / kašičica suvog začina ruzmarina

  • 1 iseckana šargarepa,

  • 5-6 cvetova brokolija

  • 5-6 cvetova karfiola

  • oko 100g kuvanih leblebija

  • 50g indijskog oraščića

  • so, biber po ukusu

  • sok limuna


Način pripreme:

  1. Indijski oraščić potopiti u vrelu vodu.

  2. Praziluk i krompir iseckati i propržiti sa ruzmarinom na malo maslinovog ulja.

  3. Nalijte vodom i dodati iseckanu šargarepu i kuvati dok krompir ne omekša.

  4. Dodati brokoli i karfiol i skuvane leblevije i kuvati dok karfiol i brokoli ne omekšaju - najviše 7-8 minuta.

  5. Indijski oraščić procediti pa sa svežom vodom (toliko da ogrezne u vodi) izblendirati do kremaste strukture.

  6. Dodati u čorbu, promešati, regusliati so i biber po ukusu i iscediti po ukusu limunov sok.




Kako spremiti oraščiće:

- ako je hitno, prokuvajte ih 5 minuta

- ako se setite dan ranije, potopite ih preko noći

- ako imate bar pola sata pre kraja čorbe, prelite ih ključalom vodom.

Na ovaj način, oraščići će omekšati i biti kremastije strukture posle blendiranja. Kad ih dodate u čorbu, kuvajte je još 5 minuta.


Ovu kremu možete koristiti za zgušnjavanje kako čorbi, tako i drugih jela, za prelive..a tek za slatkooo!!!


Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)


ONLYPLANTS!


Comentarios


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page