KINESKE KNEDLE - GYOZE HOMEMADE
- Only plants by Danijela
- Oct 11, 2024
- 2 min read
Updated: Oct 28, 2024
Deluje komplikovano? Ne. Ne zahteva čak ni previše vremena a odlično je za ručak.

Testo je zamešeno samo od brašna i vrele vode, kad odstoji nekih pola sata, podeli se na 20 kuglica, prekrijte ih vlažnom krpom. U međuvremenu, za tih pola sata napravite punjenje. Kod nas je bilo 10ak pečurkica, deo kineskog kupusa, deo praziluka I mladi luk, sve sitno iseckano, prodinstano na susamovom ulju sa začinima…Postoji nekoliko tehnika uvijanja ovih kineskih ilI bolje rečeno istočnjackih knedla, gjoze, dumplings, wrappers, pot lucks ilI kako god da ih nazovete. Ima puno snimljenih video klipova kako se to radi, pogledajte, nemojte da ih zbog toga ne pravite.
Ja sam ih posluzila uz hrskavi peceni tofu i sejtan jer sam shvatila da nam ova količina gyoza neće biti dovoljna za ručak 😂🙃😛 Naravno, uz ovakvu decu koja bi tu hranu jela svakog dana, ne znam ni da l nam je dupla doza dovoljna za obrok 😂🤷Za umakanje: ljuti sos u mojoj kombinaciji…
Potrebni sastojci za testo:
240g brašna
125ml vrele vode
pola kašičice soli
U činiju u kojoj ste stavili brašno dodajte sveže proključalu vodu, smesu mešajte kašikom jer će biti vrela a zatim umestite glatko testo rukama / aparatom za mešenje.
Zamešenu smesu ostavite da dstoji oko pola sata. Zatim je podelite na kuglice, od ove smese dobićete 20ak kuglica.
Svaku kuglicu rastanjite oklagijom tako da centar ostane za nijansu deblji od ivica koje dodatno rastanjite oklagijom.
dasku na kojoj ih razvijate pospite pirinčanim brašnom ili običnim belim ukoliko ga nemate.
Spremite činijicu sa vodom.
U centar svake gyoze stavite po kašičicu punjenja, zatim jednu polovinu premažite vodom i spojite je jednom od ukrasnih tehnika savijanja gyoza.
Ovako napravljene gyoze možete odmah spremati ili ih zamrznuti.
Na tiganj stavite malo ulja i zatim stavite gyoza tako da se ne dodiruju. Zapecite ih tako da donja strana porumeni. Zatim nalijte vode u visini od pola cm, poklopite tiganj na 3-4 minuta da se gyoze i probare na pari.
Nakon toga, gyoze su spremne za jelo.

Potrebni sastojci za punjenje:
10 pečuraka šampinjona
10-15cm kineskog kupusa
1 mladi luk
1 praziluk srednje veličine
susamovo ulje
5 kineskih začina
1-2 kašike soja sosa
Povrće potrebno za punjenje gyoza sitno iseckajte i prodinstajte na par kašika susamovog ulja. Smesu ne treba previše začiniti soja sosom jer se gyoze umaču u sos. Izdinstano povrće treba da je hladno kada se gyoze pune kako testo ne bi omekšalo.
Sos:
2 kašike soja sosa
1 kašika pirinčanog sirćeta
1 kasika pirinčanog sirupa ili 1 kašika slatko ljutog sosa
1 zeleni deo mladog luka
1/2 kašičice ljute paprike
1 kašičica rendanog đumbira
Zeleni deo mladog luka naseckajte, đumbir narendajte i zatim pomešajte sa ostatkom sastojaka za sos.
Recept za hrskavi tofu mozeta naci ovde a na isti nacin pripremljen je i sejtan.
Comments