top of page

HRSKAVI TROUGLIĆI‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 11, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 2, 2024

Hrskavi trouglici napunjeni baštom -sveže ubranim zelenišem – bebi spanaćem, mladom blitvom i keljem. Za dodatni šmek dodata je sveza mirođija i peršsun, isto iz baste.





hrskavi trouglići

Potrebni sastojci:

  • pakovanje heljdinih kora

  • oko 300g svežeg zeleniša (blitva, spanać kelj…)

  • 150g tofua

  • 1dcl sojinog jogurta

  • začini: kurkuma, kala namak (crna so) ili obična za zamenu po ukusu

  • 1 mladi crni luk

  •  svež peršun i mirođija – po izboru


Način pripreme:

1.       150g tofua izmrviti, začiniti kala namakom (ili običnom solju ukoliko je nemate), kurkumom i alevom paprikom. Dodati biljni jogurt, sve promešati pa smesu lagano propržiti na maslinovom ulju, 3-4 minuta.

2.       Sitno iseckati zeleniš, ja sam u ovom slučaju imala mladi spanać, blitvu i kelj, mali crni luk i jedan češanj belog luka, uz dodatak peršuna i mirođije. Dodati u tofu i pržiti samo nekoliko minuta dok ne splasne.

3.       U šoljici napraviti smesu pola kisele vode, pola maslinovog ulja. Jednu heljdinu koru premazati pa presaviti uzdužno na pola, zatim još na pola. U jedan kraj dodati po kašiku zeleniša i tofua pa preklapati u oblik trougla.

4.       Trougliće premazati ostatkom vode i ulja, posuti susamom po želji i krupnom solju i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180C ili dok ne porumene.





Umak uz koji sam ih poslužila je sojin jogurt sa dodatkom svežeg začinskog bilja - mirođije i timijana, kašičicom senfa i majoneza.


ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page