HRSKAVI TROUGLIĆI
- Only plants by Danijela
- Oct 11, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 2, 2024
Hrskavi trouglici napunjeni baštom -sveže ubranim zelenišem – bebi spanaćem, mladom blitvom i keljem. Za dodatni šmek dodata je sveza mirođija i peršsun, isto iz baste.

Potrebni sastojci:
pakovanje heljdinih kora
oko 300g svežeg zeleniša (blitva, spanać kelj…)
150g tofua
1dcl sojinog jogurta
začini: kurkuma, kala namak (crna so) ili obična za zamenu po ukusu
1 mladi crni luk
svež peršun i mirođija – po izboru
Način pripreme:
1. 150g tofua izmrviti, začiniti kala namakom (ili običnom solju ukoliko je nemate), kurkumom i alevom paprikom. Dodati biljni jogurt, sve promešati pa smesu lagano propržiti na maslinovom ulju, 3-4 minuta.
2. Sitno iseckati zeleniš, ja sam u ovom slučaju imala mladi spanać, blitvu i kelj, mali crni luk i jedan češanj belog luka, uz dodatak peršuna i mirođije. Dodati u tofu i pržiti samo nekoliko minuta dok ne splasne.
3. U šoljici napraviti smesu pola kisele vode, pola maslinovog ulja. Jednu heljdinu koru premazati pa presaviti uzdužno na pola, zatim još na pola. U jedan kraj dodati po kašiku zeleniša i tofua pa preklapati u oblik trougla.
4. Trougliće premazati ostatkom vode i ulja, posuti susamom po želji i krupnom solju i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180C ili dok ne porumene.

Umak uz koji sam ih poslužila je sojin jogurt sa dodatkom svežeg začinskog bilja - mirođije i timijana, kašičicom senfa i majoneza.
ONLYPLANTS!
Comments