ĆUFTICE OD CRNOG PASULJA
- Only plants by Danijela
- Mar 4
- 1 min read
Updated: Mar 5

Potrebni sastojci:
1 laneno jaje
1 konzerva crnog pasulja
1/4 šolje prezli
1/4 šolje nutritivnog kvasca
2 kašike suvog crnog luka
1 kašičica belog luka u prahu
2 kašike kečapa
so po ukusu (od pola do cele kašičice)
2 kašičice mešavine italijanskog začina


Način pripreme:
Zgrejte rernu na 190C.
Spremite laneno jaje tako što ćete u mleveni lan dodati 3 kašike vode.
Ocedite i isperite pasulj iz konzerve pa ga izgnječite.
U posudu od blendera stavite pasulj, sve ostale sastojke i laneno jaje i blendirajte dok se sastojci ne pomešaju. Smesa je tvrđa, premesite je rukama da se svi sastojci lepo spoje i oblikujte ćuftice.
Oblikovane ćuftice stavite na pleh pa pecite oko 20-25 minuta.
Poslužite ih uz marinara sos, sa špagetama, u lepinji kao punjenju za sendvič, po želji pospite sa još suvog začina.
Ja sam ih poslužila uz orzo pastu sa povrćem!
Onlyplants!
Comments