HRSKAVE ĆUFTE OD LEBLEBIJE I TOFUA
- Only plants by Danijela
- Dec 3, 2024
- 1 min read
Postoje 2 varijante: ili će deca reći - mama nam je celog detinjstva podvaljivala sakrivene namirnice u raznoraznim jelima ili će biti zahvalni... nastavak i odgovor za 10 godina 😂🤪Kako god, ovo je ukusno a složili su se i klinci 🤤... Neka varijanta falafela jer u osnovi ima leblebije, uz dodatak tofua, ali vrlo sočna i ukusna verzija ćuftica! Spolja hrskave, a unutra mekane...
Nema glutena, brašno je od leblebije, ako imate skuvanu leblebiju - brzo se pravi a što bi rekli - freezer-friendly, može oblikovano u zamrzivač.

Potrebne namirnice:
300g skuvane leblebije
180g tofua
3 kašike maslinovog (ili susamovog) ulja
1 kašičicu belog luka u prahu
1 kašičicu soli
½ kašičice kumina
½ kašičice slatke paprike
Malo bibera
Seckani sveži peršun ili korijander po ukusu
poh 1
50g leblebijinog brašna (brašno po želji)
100ml kisele vode
prstohvat praška za pecivo
poh 2
šolja sitrno usitnjenog korn flejksa
2-3 kašike kukuruznog griza
pola kašičice soli
Način pripreme:
Barenmu leblebiju staviti u blender pa izblendirati. zatim dodati tofu i ostale začine.
Smesu izblendirati, premesiti rukama pa oblikovati po želji, kod nas su bili manji burgeri.
Uvaljati u prvi poh.
Pa u drugi poh
Peći u ugrejanoj rerni na 180C 15 minuta dok ne porumene pa još sa druge strane, oko 10 min dok ne porumeni i druga strana.
Možete ih peći i u tiganju na ulju.
Kod nas su poslužene uz puno zelene salate, pomfrit od batata i sos od spanaća.
ONLYPLANTS!
Comments