top of page

SOURDOUGH FOCACCIA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 2, 2024
  • 1 min read

Pravljenje testa od divljeg kvasca je zahtevno, u pogledu vremena. Čekate da prirodni kvasci odrade svoje. Konkretnog posla ima malo. Za one koji se bave pravljenjem testa od prirodnog kvasca, ovo su mere za fokaću


  • 500g brašna

  • 420g vode

  • 25g maslinovog ulja

  • 120-150g aktivnog kvasca startera

  • 25g meda

  • 10g soli



Sourdough focaccia
Sourdough focaccia

Nakon što cele noći testo odmori u plehu sa maslinovim uljem na dnu, prelijete je sa još maslinovog ulja, izbockate je prstima, začinite po želji i pečete oko 25-35 min.

Peći na poslednjem donjem nivou rerne, kako bi se i od odle lepo zapekla.

Najgore je sačekati bar pola sata da se ohladi. Peći na 230C u zagrejanoj rerni.



Moji zauvek omiljeni topinzi na fokaći

  • artičoka

  • beli luk

  • seckani svež ruzmarin (ovaj deo i deca najviše vole)

  • čeri paradajz

  • krupna morska so

    Uživajte




    ONLYPLANTS!

Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page