SOURDOUGH FOCACCIA
- Only plants by Danijela
- Dec 2, 2024
- 1 min read
Pravljenje testa od divljeg kvasca je zahtevno, u pogledu vremena. Čekate da prirodni kvasci odrade svoje. Konkretnog posla ima malo. Za one koji se bave pravljenjem testa od prirodnog kvasca, ovo su mere za fokaću
500g brašna
420g vode
25g maslinovog ulja
120-150g aktivnog kvasca startera
25g meda
10g soli

Nakon što cele noći testo odmori u plehu sa maslinovim uljem na dnu, prelijete je sa još maslinovog ulja, izbockate je prstima, začinite po želji i pečete oko 25-35 min.
Peći na poslednjem donjem nivou rerne, kako bi se i od odle lepo zapekla.
Najgore je sačekati bar pola sata da se ohladi. Peći na 230C u zagrejanoj rerni.
Moji zauvek omiljeni topinzi na fokaći
artičoka
beli luk
seckani svež ruzmarin (ovaj deo i deca najviše vole)
čeri paradajz
krupna morska so
Uživajte
ONLYPLANTS!
Comments