top of page

POSNA CARSKA PITA

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Nov 17, 2024
  • 1 min read

Updated: Nov 18, 2024

Česti gost proslava je baš carska pita, u ponudi za predjelo, a može biti i dodatak uz glavno jelo umesto hleba. Posna carska pita može da se napravi i u posnoj varijanti, naravno.



POSNA CARSKA PITA

Sastojci:

  • 3 šoljice belog brašna tip 500

  • 3 šoljice kukuruznog brašna (zamenite kukuruznom palentom ako želite da više bude kao proja)

  • 3 šoljice kisele vode

  • 1 šoljica ulja

  • 3 kisela krastavca

  • 1 sveža crvena paprika

  • 10ak zelenih maslina

  • 150 g biljnog kačkavalja / 150g dimljenog tofua

  • 1/2 kašičice soli

  • 1 kašičica suvog origano začina

  • kesica praška za pecivo

  • čeri paradajz za dekoraciju (opciono)



POSNA CARSKA PITA

  1. Rernu zagrejte na 200C.

  2. U činiju sipajte kukuruzno i belo brašno. Dodajte kiselu vodu i ulje i dobro promešajte.

  3. Krastavce, masline i papriku iseckajte a kačkavalj narendajte. Dodajte u smesu i promešajte.

  4. Dodajte so i origano, prašak za pecivo i opet dobro promešajte.

  5. Smesu možete peći u kalupu za hleb, plehu ili u silikonskim kalupima. Pecite oko 20ak minuta dok ne porumene.



Povrće koje dodajete, tj krastavce, papriku i masline možete zameniti npr pečenom paprikom, sa nekolko kašika ajvara, crnim maslinama.


Što se tiče posnog kačkavalja, izbor još uvek nije preširok kod nas i u našim prodavnicama. Najčešće ćete naći posni Mama's kačkavalj koji sam i ja koristila u ovom receptu.


Prijatno!


ONLYPLANTS!

Commentaires


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page