top of page

‌BRZA VEGAN MOZZARELLA‌

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 8, 2024
  • 1 min read

Updated: Dec 2, 2024

KOJI BILJNI SIR VOLITE? JA NISAM BAŠ PREZADOVOLJNA IZBOROM I KVALITETOM KOJI NAM SE NUDI NA TRŽIŠTU PA GA ČESTO PRAVIM… PRED VAM JE RECEPT ZA BILJNU MOCARELU.


Nekako smo navikli na sir i puno se jede. Dok nisam bila na vegan ishrani imala sam neke favorite i mislila sam da ce mi to biti problem prelaskom na biljnu ishranu. medjutim, iako ukusi nisu isto kao kod originala (doduše, ja sam te originalne i pomalo zaboravila…) ovo su dostojne zamene, veoma zdrave i lake za pravljenje.

 

Pred vam je recept za  vegan mozzarellu koja uvek da poseban smek kapreze salati a recept je jednostavan, 2 sastojka I mislim da ne moze da vam ne uspe!?! Savršen je I za pizzu a I za sendviče… 



Brza vegan mozarella
Brza vegan mozarella


Potrebni sastojci:

  • indijski oraščić 100g

  • psilijum ljuspice – 2 kašike

  • voda

  • začini: so, limunov sok, beli luk u prahu, nutritivni kvasac

 



Način pripreme:

  1. ‌Potopite 100g indijskog oraha na 4 sata u vruću vodu.

  2. ‌Razmutite 2 kašike psilijuma u 4dcl vode, promešajte i ostavite na 4 sata.

  3. ‌Posle 4h, oraščić procedite, stavite u blender, dodajte zgusnut psilijum i blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu.

  4. ‌I sad još malo ukusa: kašičica soli, 1 kašika limun soka, pola kašičice belog luka u prahu i kašičica nutritivnog kvasca. Izblendirajte na kratko da se promeša sve.

  5. Stavite u staklenu činiju 10*10cm (poprimiće oblik činije) I u frižider na hlađenje bar nekoliko sati.


Koristite ga kao toping za pizzu, ili dodatak salatama! Lepo se seče i zadržava oblik a na pizzi se odlično topi!


U frižideru može da stoji 7 dana.



ONLYPLANTS!


Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page