BRZA VEGAN MOZZARELLA
- Only plants by Danijela
- Oct 8, 2024
- 1 min read
Updated: Dec 2, 2024
KOJI BILJNI SIR VOLITE? JA NISAM BAŠ PREZADOVOLJNA IZBOROM I KVALITETOM KOJI NAM SE NUDI NA TRŽIŠTU PA GA ČESTO PRAVIM… PRED VAM JE RECEPT ZA BILJNU MOCARELU.
Nekako smo navikli na sir i puno se jede. Dok nisam bila na vegan ishrani imala sam neke favorite i mislila sam da ce mi to biti problem prelaskom na biljnu ishranu. medjutim, iako ukusi nisu isto kao kod originala (doduše, ja sam te originalne i pomalo zaboravila…) ovo su dostojne zamene, veoma zdrave i lake za pravljenje.
Pred vam je recept za vegan mozzarellu koja uvek da poseban smek kapreze salati a recept je jednostavan, 2 sastojka I mislim da ne moze da vam ne uspe!?! Savršen je I za pizzu a I za sendviče…

Potrebni sastojci:
indijski oraščić 100g
psilijum ljuspice – 2 kašike
voda
začini: so, limunov sok, beli luk u prahu, nutritivni kvasac
Način pripreme:
Potopite 100g indijskog oraha na 4 sata u vruću vodu.
Razmutite 2 kašike psilijuma u 4dcl vode, promešajte i ostavite na 4 sata.
Posle 4h, oraščić procedite, stavite u blender, dodajte zgusnut psilijum i blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu.
I sad još malo ukusa: kašičica soli, 1 kašika limun soka, pola kašičice belog luka u prahu i kašičica nutritivnog kvasca. Izblendirajte na kratko da se promeša sve.
Stavite u staklenu činiju 10*10cm (poprimiće oblik činije) I u frižider na hlađenje bar nekoliko sati.
Koristite ga kao toping za pizzu, ili dodatak salatama! Lepo se seče i zadržava oblik a na pizzi se odlično topi!
U frižideru može da stoji 7 dana.
ONLYPLANTS!
Comments