top of page

BILJNA SAHER TORTA ALI OD ...

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Oct 24, 2024
  • 1 min read

Da vam neko ne kaže, ne biste znali... Glavni sastojak ove proteinske torte je beli pasulj. Probajte! Em je bez glutena i bez belog šećera!



Sastojci

240g obarenog belog pasulja (ja sam koristila konzervu)

15 urmi

1 šolja sirovog kakao praha

2 kašike otopljenog kokosovog ulja + 2 za preliv

1 šolja biljnog mleka - ja sam koristila ovseno

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

100g crne čokolade



Urme potpite u vrelu vodu i ostaite ih pola sata.

Ugrejte rernu na 180C.

Ocedite urme i izvadite koštice.

Stavite ih u blender i sa malo vode ih izbenidrtjte do kremaste strukture. Dodajte ostale sastojke i blendirajte isto do kremaste strukture.

Premestite u pleh 20*20cm i pecite u zagrejanog rerni oko 30-35 minuta.

Kada se ohladi, premažite tortu džemom po izboru, moj je pao na džem od maline.

Prelijte je sa otopljenom čokoladom sa kokosovim uljem.

I uživajte!



Comments


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page