BILJNA SAHER TORTA ALI OD ...
- Only plants by Danijela
- Oct 24, 2024
- 1 min read
Da vam neko ne kaže, ne biste znali... Glavni sastojak ove proteinske torte je beli pasulj. Probajte! Em je bez glutena i bez belog šećera!

Sastojci
240g obarenog belog pasulja (ja sam koristila konzervu)
15 urmi
1 šolja sirovog kakao praha
2 kašike otopljenog kokosovog ulja + 2 za preliv
1 šolja biljnog mleka - ja sam koristila ovseno
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
100g crne čokolade
Urme potpite u vrelu vodu i ostaite ih pola sata.
Ugrejte rernu na 180C.
Ocedite urme i izvadite koštice.
Stavite ih u blender i sa malo vode ih izbenidrtjte do kremaste strukture. Dodajte ostale sastojke i blendirajte isto do kremaste strukture.
Premestite u pleh 20*20cm i pecite u zagrejanog rerni oko 30-35 minuta.
Kada se ohladi, premažite tortu džemom po izboru, moj je pao na džem od maline.
Prelijte je sa otopljenom čokoladom sa kokosovim uljem.
I uživajte!

Comments