top of page

BEZGLUTENSKI BRZI MAFINI

  • Writer: Only plants by Danijela
    Only plants by Danijela
  • Dec 17, 2024
  • 1 min read

Za ove mafine potrebna vam je jedna činija – počnite od banana, izgnječite ih a onda dodajte ostale sastojke i sve dobro umešajte. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180C oko 25 minuta i biće taman spremni za iznenadne goste ili za popodnevni čaj/kafu.





potrebni sastojci:

  • 1 kašika mlevenog lana / 3 kašike vode

  • 2 banane izgnječiti

  • 1 šolja ovsenih pahuljica (bez glutena)

  • 1 šolja bezglutenskog brašna (ja koristim @aleksandrija_glutenfree )

  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja

  • kašičica ekstrakta vanile

  • 3 kašike javorovog sirupa

  • 4 kašike tahinija

  • prstohvat soli

  • pola šolje kokosovog šećera

  • pola šolje sirovog kakao praha

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • čoko kapljice ili sitno iseckana crna čokolada – po ukusu

 

Način pripreme:

  1. Napravite jaje od lana (1 kašika mlevenog lana i 3 kašike vode, dobro promešati, nek odstoji).

  2. U činiji izgnječite banane pa dodajte preostale sastojke. Dobro promešajte smesu pa izlijte u papirne korpice ili silikonske kalupe za mafine.

  3. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180C oko 25 minuta.


U zamenu bezglutenskog brašna možete koristiti brašno po želji.



BEZGLUTENSKI BRZI MAFINI

Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)


ONLYPLANTS!

Comentários


POSLEDNJE OBJAVLJENO

jer... SAMO BILJKE!

Da li napravilao ovaj recept (150 x 45 px) (300 x 100 px) (500 x 120 px).png
bottom of page