BEZGLUTENSKI BRZI MAFINI
- Only plants by Danijela
- Dec 17, 2024
- 1 min read
Za ove mafine potrebna vam je jedna činija – počnite od banana, izgnječite ih a onda dodajte ostale sastojke i sve dobro umešajte. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180C oko 25 minuta i biće taman spremni za iznenadne goste ili za popodnevni čaj/kafu.

potrebni sastojci:
1 kašika mlevenog lana / 3 kašike vode
2 banane izgnječiti
1 šolja ovsenih pahuljica (bez glutena)
1 šolja bezglutenskog brašna (ja koristim @aleksandrija_glutenfree )
2 kašike otopljenog kokosovog ulja
kašičica ekstrakta vanile
3 kašike javorovog sirupa
4 kašike tahinija
prstohvat soli
pola šolje kokosovog šećera
pola šolje sirovog kakao praha
1 kašičica praška za pecivo
čoko kapljice ili sitno iseckana crna čokolada – po ukusu
Način pripreme:
Napravite jaje od lana (1 kašika mlevenog lana i 3 kašike vode, dobro promešati, nek odstoji).
U činiji izgnječite banane pa dodajte preostale sastojke. Dobro promešajte smesu pa izlijte u papirne korpice ili silikonske kalupe za mafine.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180C oko 25 minuta.
U zamenu bezglutenskog brašna možete koristiti brašno po želji.

Ukoliko vam se svideo recept, imate pitanje ili ste ga napravili, ostavite komentar ili lajk! Hvala :)
ONLYPLANTS!
Comentários