ONLY PLANTS


O meni i biljkama
Biti na biljnoj ishrani podrazumeva korišćenje voća, povrća, žitarica, orašastih podova, semenki i mahunarki u Ishrani. Za razliku od vegan ishrane,koja ne koristi namirnice životinjskog porekla - meso, mleko i jaja, biljna ishrana kaže da je ok ponekad konzumirati proizvode životinjekog porekla. Ja sam na biljnoj ishrani, već punih 8 godina, a životinjsko proizvod koji ponekad konziiram kao zaslađivač u kolačima je med.
Prelazak na biljnu ishranu ima mnoge benefite - poboljšana probava, niži stepen oboljevanja od hroničnih bolesti, manji problemi sa telesnom težinom... Dodatno, ovakav stil života utiče i na životnu okolinu, jer ishrana na biljnoj osnovi zahteva manje prirodnih resursa i proizvodi manji stepen zagađenja u odnosu na ishranu koja uključuje namirnice životinjskog porekla.
Em postajete kreativniji u kuhinji - počinjete da koristite namirnice koje su vam nekad bile daleke i nepoznate i otkrivate njihovu pravu vrednost, otkrivate nove začine, ukuse i nove kuhinje a sve to dok razvijate održiviji način života.
Ja sam Danijela, živim u Zrenjaninu, u Srbiji, projektni menadžer po krajnjem obrazovanju, ljubav prema knjigama, keramici, biljkama i životinjama & nepresušna ljubav prema svojoj deci i kuvanju koje razgali njihovu i moju dušu. Na ovom sajtu, otkrićete puno recepata koji su preukusni i lako se prave a svi su napravljeni samo od sjajnih biljaka!
Tek kad podelite hranu sa nekim, ona postane deo sećanja i za nekog drugog. Hrana za mene predstavlja mesto okupljanja porodice i prijatelja. Volim da ih iznenadim i ugostim, a hrana koju im serviram da je zdrava, raznovrsna, ukusna i da sadrži nešto novo što jos nisu probali!
Uživajte jer... ONLYPLANTS!


onlyplants.rs blog je posvećen deljenju ukusnih i lakih recepata a svi su načinjeni samo od biljaka. Na platformi ćete naći mnoštvo recepata, od doručka do ukusnih užina i dezerta, sve na bazi biljnih sastojaka. Bez obzira da li se novi u vege kuvanju, na povremenoj dijeti bez mesa, da li postite, onlyplants.rs nudi inspiraciju i vodiče o tome kako napraviti ukusna i nutritivna jela.


